REGULAMIN SPRZEDAŻY INTERNETOWEJ PHUONGBAC.PL
I. Postanowienia ogólne
Bac Nguyen Khac „VIET-NGA”
Adres siedziby: ul. Puławska 2, 05-500 Piaseczno
Regon: 142234564
Nip: 1132657915
Numer telefon kontaktowy: 503 531 111
- Regulamin określa warunki i zasady sprzedaży produktów gastronomicznych przez firmę – zwaną dalej „Phuong Bac”, za pośrednictwem sklepu internetowego pod adresem www.phuongbac.pl („System”).
- Phuong Bac przysługują wszelkie prawa do Systemu.
- Sprzedaż produktów gastronomicznych odbywa się za pośrednictwem Internetu w formie umowy zawieranej na odległość poza lokalem przedsiębiorstwa, pomiędzy składającym zamówienie („Klientem„), a Phuong Bac („Umowa„).
- Klientem może być każda osoba fizyczna, która ukończyła 18 lat i posiada pełną zdolność do czynności prawnych, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, ale posiadająca zdolność prawną. Klientem może być osoba fizyczna, która ukończyła 13 lat, ale nie ukończyła 18 lat w zakresie, w jakim może nabywać prawa i zaciągać zobowiązania zgodnie z przepisami powszechnie obowiązującego prawa tj. w drobnych bieżących sprawach życia codziennego.
II. Przedmiot działalności
- Przedmiotem działalności Phuong Bac jest sprzedaż produktów gastronomicznych. Tworzą one Menu, które może ulegać zmianom.
- Informacje o produktach znajdujące się w Systemie mają jedynie charakter informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Klient składając zamówienie za pomocą Systemu, składa ofertę kupna określonego produktu na warunkach podanych w jego opisie.
III. Dane Klienta
- Wymaganiami technicznymi niezbędnymi do rejestracji i składania zamówień w Systemie są: połączenie z siecią Internet, przeglądarka internetowa lub odpowiednia aplikacja, posiadanie i podanie numeru telefonu oraz adresu e-mail umożliwiającego przesyłanie informacji dotyczących rejestracji i składania zamówień.
- Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny, aczkolwiek podanie danych osobowych w formularzu rejestracyjnym jest niezbędne do zawarcia Umowy, złożenia i realizacji zamówienia. Przez wypełnienie formularza rejestracyjnego Klient wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w formularzu rejestracyjnym.
- W interesie Klienta leży podanie prawidłowych danych umożliwiających kontakt i dostarczenie zamówienia. Za prawidłowe dane uważa się podanie: imienia, nazwiska, adresu dostawy, numeru telefonu, adresu email;
- Klient ponosi wyłączną odpowiedzialność za prawidłowość podanych przy rejestracji danych i ich aktualność podczas składania zamówienia. Phuong Bac nie ponosi odpowiedzialności za konsekwencje wynikające z błędnego podania danych.
- Dane osobowe Klienta przetwarzane są z zachowaniem zasad bezpieczeństwa wymaganych ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997. Nr 133, poz. 883 z późn.zm.).
- Puong Bac jest administratorem danych w rozumieniu ustawy, o której mowa w pkt. 4 powyżej.
- Dane osobowe zbierane są wyłącznie na potrzeby Phuong Bac i przetwarzane w zakresie potrzebnym dla realizacji zamówienia przez Phuong Bac, w tym wystawienia faktury, i prowadzenia akcji promocyjnych i reklamowych, z zachowaniem wymogów zabezpieczenia danych określonych w ustawie, o której mowa w pkt. 4 powyżej.
- Każdy Klient ma prawo wglądu do swoich danych, poprawienia, żądania zaprzestania przetwarzania danych oraz sprzeciwu, co do ich przetwarzania, w dowolnym momencie. Wszelkie oświadczenia w tym zakresie można składać pisemnie bezpośrednio w siedzibie Phuong Bac.
- Zgodnie z ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczna (Dz. U.2002, Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.) Klient wyraża zgodę na otrzymywanie na adres e-mail lub numer telefonu podany w formularzu rejestracyjnym lub następnie aktualizowany w trakcie korzystania z Systemu, informacji handlowych od Phuong Bac.
IV. Realizacja zamówienia.
1.Zamówienie w Systemie dokonuje się za pomocą formularza zamówieniowego, zwanego dalej Koszykiem.
- 17.Zamówienia od poniedziałku do piątku są przyjmowane od 10:00 do 20:30. Zamówienia, które spłyną po wyznaczonych godzinach nie będą realizowane.
- Krok 1 – dodanie produktów, które chcemy zakupić do koszyka.
- Krok 3 – wybór adresu dostawy/odbioru osobistego oraz formy płatności. W przypadku chęci otrzymania faktury VAT, podanie niezbędnych danych
- Krok 4 – zatwierdzenie zamówienia
- Krok 5 – potwierdzenie telefoniczne przyjęcia do realizacji zamówienia oraz podanie czasu dostawy/odbioru osobistego zamówienia w lokalu.
- Umowę między Klientem a Phuong Bac uważa się za zawartą tylko wtedy, gdy Phuong Bac potwierdzi Klientowi, że zamówienie zostało przyjęte do realizacji podając czas dostawy lub odbioru osobistego zamówienia.
- Wycofanie złożonego zamówienia lub zmiana treści złożonego zamówienia jest możliwa jedynie drogą telefoniczną pod numerami +48 531 501 111. Przy zamówieniach powyżej 100,00 PLN dostawa jest darmowa.
- Prezentowane w systemie zdjęcia potraw są tylko przykładowe. Wygląd zamawianych potraw może odbiegać od tych prezentowanych na zdjęciach.
- Phuong Bac zastrzega sobie prawo do rezygnacji z realizacji zamówienia w przypadkach:
a. wystąpienia braku produktów niezbędnych do prawidłowej realizacji zamówienia;
b. przyznania Klientowi w wyniku błędnego działania Systemu promocji lub upustów, do których zgodnie z regulaminami promocji nie ma prawa;
c. wystąpienia problemów technicznych lub organizacyjnych uniemożliwiających realizację zamówienia. - W przypadku odmowy realizacji zamówienia Phuong Bac zobowiązuje się do poinformowania Klienta drogą telefoniczną o przyczynie rezygnacji.
V. Ceny i płatności
- Wszystkie ceny podane w Systemie są podawane w polskich złotych i są cenami brutto zawierającymi aktualnie obowiązujący podatek VAT.
- Phuong Bac zastrzega sobie prawo do zmiany cen podanych w Systemie bez uprzedzenia w razie zamiany cen produktów gastronomicznych w sieci Phuong Bac. Zmiana cen nie dotyczy zamówień przyjętych do realizacji, które zostały już ostatecznie potwierdzone. W razie braku akceptacji nowej ceny przez Klienta, zamówienie na określony produkt nie będzie realizowane.
- Minimalna kwota zamówienia w dostawie to 30,00PLN doliczana jest opłata w postaci 7,99 PLN brutto. Przy zamówieniach powyżej 100,00 PLN dostawa jest darmowa.
- Możliwe są następujące formy płatności:
- Pobranie gotówka – płatne dostawcy, zapłata za zamówienie w trakcie dostarczania zamówienia;
- Przedpłata – za pomocą PayU jest możliwość płatności za pomocą karty kredytowej, płatniczej lub przelewem.
- Płatność w formie przedpłaty mogą dokonywać wyłącznie osoby uprawnione do posługiwania się danym instrumentem płatniczym, w szczególności daną karta płatnicza lub karta kredytową tj. wyłącznie uprawnieni posiadacze. Przypadki nadużyć wykryte przez Phuong Bac będą zgłaszane właściwym organom ścigania.
- Operatorem systemu płatności w formie przedpłaty jest spółka PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 182, 60-166 Poznań.
NIP: 7792308495, REGON: 300523444
Przedpłaty realizowane są zgodnie z obowiązującymi regulaminami operatora systemu płatności spółki PayU SA.
VI. Dostawa
- Dostawa realizowana jest wyłącznie w terenie miasta Warszawa oraz stref dostaw restauracji Phuong Bac uwzględnionych w Systemie.
- Koszty dostawy są zawarte w kwocie zamówienia.
- Zamówiony produkt gastronomiczny dostarczany jest pod adres wskazany przez Klienta w formularzu zamówień za pośrednictwem dostawcy Phuong Bac lub poprzez odbiór własny.
- Termin dostawy w potwierdzeniu przez system jest szacunkowy i zależy od obciążenia restauracji w danym momencie. Phuong Bac zobowiązuje się dotrzymać podanych terminów dostawy, a w przypadku, gdy czas ulegnie wydłużeniu powiadomić Klienta o tym fakcie.
- W momencie dostawy dostawca wręczy wraz z zamówionymi produktami paragon fiskalny.
W przypadku chęci wystawienia faktury VAT prosimy o podanie szczegółowych informacji (np. NIP, nazwa firmy,….) - Ryzyko za nieprawidłową dostawę ponosi Phuong Bac, wszelkie nieprawidłowości z winy dostawcy (opóźnienia, uszkodzenia, itd.) oraz reklamacje będą realizowane przez Phuong Bac.
- Phuong Bac nie ponosi odpowiedzialności za skutki zdarzeń losowych, na które nie miało wpływu, a które uniemożliwiły lub utrudniły realizację dostawy.
VII. Postępowanie reklamacyjne
- Klienci mają prawo składać Phuong Bac reklamacje dotyczące dostarczonych produktów gastronomicznych, jak również usług przewidzianych Regulaminem.
- Reklamacje należy składać na adres: kontaktphuongbac@gmail.com lub zadzwoń pod numer tel: +48 503 531 111.
- Reklamacja powinna zawierać: imię i nazwisko Klienta, numer telefonu, adres e-mail oraz datę złożenia zamówienia lub próby rejestracji, datę realizacji zamówienia, adres realizacji zamówienia, login Klienta , numer zamówienia oraz opis zastrzeżeń.
- Phuong Bac ustosunkuje się do reklamacji Klienta w terminie 3 dni roboczych od momentu otrzymania Reklamacji Klienta. Phuong Bac zawiadomi Klienta o wyniku rozpatrzenia reklamacji za pośrednictwem poczty elektronicznej podanej w reklamacji.
VIII. Prawa autorskie
- Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania materiałów znajdujących się w Systemie bez pisemnej zgody i wiedzy właścicieli autorskich praw majątkowych. Osoby, które naruszą powyższe postanowienie będą pociągnięte do odpowiedzialności cywilnej i karnej.
IX. Rozwiązanie Umowy
- Zamówienia złożone i potwierdzone przez Klienta przed otrzymaniem przez Phuong Bac oświadczenia o rozwiązaniu Umowy zostaną zrealizowane.
- Phuong Bac może rozwiązać Umowę z Klientem w trybie natychmiastowym bez wypowiedzenia, w przypadku nieuregulowania płatności za produkty gastronomiczne Phuong Bac.
- Phuong Bac może rozwiązać Umowę z Klientem z zachowaniem 30 dniowego terminu wypowiedzenia z podaniem przyczyny.
X. Postanowienia końcowe
- Do Regulaminu oraz do Umowy stosuje się prawo polskie.
- Regulamin dostępny jest w Systemie, na stronie internetowej: www.phuongbac.pl oraz wyłożony jest w siedzibie Phuong Bac.
- W sprawach nieregulowanych przez Regulamin stosuje się przepisy ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 roku – Kodeks Cywilny (Dz.U.1964, Nr. 16, poz. 93 z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzona przez produkt niebezpieczny (Dz. U.2000, Nr 22, poz.271 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 27 lipca 2002 roku o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. 2002, Nr 141. poz. 1176 z późn, zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U.2002, Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).
- Rozstrzyganie ewentualnych sporów powstałych pomiędzy Phuong Bac a Klientem poddane zostaje sądom powszechnym miejscowo właściwym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dla danej sprawy.